Terug

Verslag Studium Generale - Cantil 18 oktober 2018

In het kader van de binding tussen huidige studenten en de KSV reünisten heeft de VOF het Studium Generale weer nieuw leven ingeblazen. Door middel van “Leering ende Vermaeck” wil de VOF lezingen en workshops aanbieden waarbij iedereen er het zijne/hare uit kan halen. Op 18 oktober jl. was het eerste evenement: twee lezingen over het opzetten van je eigen bedrijf. De beren op de weg die je tegenkomt, de valkuilen die je dient te vermijden, de druk van het grote geld en de gevolgen voor je privéleven.
Sjuul Berden van United Wardrobe deed de aftrap. De communicatie tussen laptop en beamer was in het begin niet optimaal maar verliep later vlot. Zijn presentatie was boeiend. De groei van zijn bedrijf, geleid door in wezen nog een student, is intrigerend. Des te meer omdat het duurzaam ondernemen eraf spat.
Willem Treep, mede-oprichter van Willem&Drees, is alweer een paar stappen verder. Hij heeft Willem&Drees losgelaten en is weer van scratch-af begonnen. Vooral als je al vrouw, kinderen en hypotheek hebt is zoiets spannend.  Intussen is Willem bezig de keten te smeden tussen leveranciers (boerderijen e.d.) en supermarkten, waarbij de 5 super-inkooporganisaties voor Aldi, Lidl, AH, Jumbo en overigen omzeild kunnen worden.
Na beide presentaties hebben Sjuul en Willem gezamenlijk de vragen beantwoord die kwamen vanuit de 35 studenten en reünisten. Om 22 uur is er nog nagepraat aan de mensa-bar over dit geslaagde eerste Studium Generale.Waarde Reünist,

Kom op donderdagavond 18 oktober naar Cantil voor de boeiende verhalen van Franciscaanse top ondernemers Willem Treep en Sjuul Berden!

Na een carrièrestart als commercial management trainee bij Heineken en sales manager bij Unilever begon Willem Treep (’93) voor zichzelf als ondernemer en verwierf bekendheid met lokaal voedsel concept Willem & Drees en is nu directeur-eigenaar van The Food Line-up. Sjuul Berden (’11) begon in zijn studententijd met het online tweedehands-kleding handelsplatform United Wardrobe en de site groeide al snel uit tot een internationale hit.

Het programma:
19.00 uur Inloop met koffie / thee (gratis)
19.30 uur Lezing door Sjuul Berden
20.30 uur Korte pauze met koffie / thee (gratis)
21.00 uur Lezing door Willem Treep
22.00 uur Napraten aan de bar (voor eigen rekening)

Unieke verhalen die zowel reünisten, oud leden als studenten niet mogen missen!

Hopelijk tot ziens op 18 oktober,

Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden