TerugHet is najaar 1967 aan de Stadsbrink; op de voorgrond zien we het braakliggende terrein op de plek waar de oude winkel van Bresser, het bloemenhuis Flora heeft gestaan. Vanuit het standpunt zou je haast zeggen dat Sjaak Rauws deze foto heeft gemaakt vanuit de nieuwe winkel van Bresser heeft gemaakt.

Recht in beeld staat de toen gloednieuwe, op 5 april 1967 in gebruik genomen sociëteit 'Cantil' (dat betekent 'Steile Rots') van de Katholieke Studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius. Deze vereniging werd op 7 november 1910 in Hotel De Wereld opgericht. Na omzwervingen langs Junushoff, cafe Wentholt en 'City' in de Hoogstraat vestigde zij zich in de oude R.K. pastorie aan de Heerenstraat.

Een van de memorabele verenigingsleden is Joop Kerstiëns, die als verzetslid meewerkte aan de roof van het Wageningse bevolkingsregister in 1943. De groep werd echter opgepakt en Joop werd gevangengezet in Kamp Vught. Na de oorlog diende hij vrijwillig bij het KNIL op Borneo, waar hij in 1946 overleed. In 1990 werd in de hal van Cantil een plaquette aangebracht ter nagedachtenis.

Rechts op de foto zien we de bouwput voor de nieuwe Albert Heijn, die tot de verhuizing in 1969 aan de Hoogstraat zat. En verder zien we op deze mooie, scherpe foto een keur aan klassieke auto's, met een Ford Taunus 12M en een Saab 96 die voor het stoplicht staan te wachten. Links voor de huizen aan de 1e Buurtseweg zien we een Fiat 850, twee Kevers en een Volvo Amazone geparkeerd staan

Bron: Historische Vereniging Oud Wageningen, KSV Sint Franciscus Xaverius, foto Sjaak Rauws.

Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden